Pe fundalul protestelor si blocadelor in curs, din partea de sud si centrala a Chile, producatorul de celuloza Empresas CMPC a oprit productia la cele trei fabrici de celuloza din Chile. Liniile de celuloza cu o capacitate totala de 2,3 milioane tone sunt in prezent oprite.

Potrivit companiei, operatiunile la cea mai mare fabrica CMPC din Chile, Santa Fe din Nacimiento, au fost suspendate pe 7 mai, deoarece traficul normal de pasageri si importul regulat de materii prime au devenit imposibile. Fabrica are o capacitate de 1,5 milioane tone de celuloza de eucalipt albita.

La 9 mai, fabricile de la situl Pacifico din Angol si din Laja au fost, de asemenea, oprite. La fabrica Pacifico, CMPC poate produce 500.000 tone pe an de celuloza din lemn de esenta moale cu sulfat albita, iar la Laja 260.000 tone pe an de celuloza albita si nealbita si 70.000 tone pe an hartie kraft pentru saci.

Soferii de camioane din Chile au fost in greva de la sfarsitul lunii aprilie, in semn de protest impotriva criminalitatii si a cresterii taxelor rutiere. Ei cer mai multa siguranta rutiera, conditii de munca mai bune si o reducere a preturilor la carburanti si taxe de trecere.”Este nevoie urgenta ca reprezentantii camionagiilor si a autoritatilor sa ajunga la un acord rapid pentru a pune capat efectiv acestei actiuni industriale, care afecteaza populatia in general si, in cazul CMPC, peste 3.000 de lucratori din fabricile sus-mentionate”, a explicat CMPC.

Intreruperea productiei afecteaza si fabricile de cherestea si fabricile de placaj pe care grupul le opereaza in Chile.

Identificam cele mai bune solutii si oportunitati pentru afacerea ta!

STABILESTE O INTALNIRE