Negocierile privind preturile mai mari ale hartiei pe fondul ofertei restranse in unele segmente, sunt din ce in ce mai multe pe pietele hartiei din Germania.

Cresterile preturilor pentru hartia “woodfree” vor fi predominante in luna iulie. Producatorii din segment raporteaza acoperirea completa a capacitatilor de productie in ceea ce priveste comenzile. Cresterea exploziva a costurilor cu transportul si celuloza impreuna cu disponibilitatea redusa a containerelor, precum si a materiilor prime si auxiliare sunt cele mai mari probleme cu care se confrunta in prezent producatorii.

Oferta este deosebit de tensionata pentru clasele SC si LWC. Conditiile de afaceri imbunatatite au declansat o activitate publicitara mai mare, care a condus la o disponibilitate limitata a hartiei. Ca urmare, preturile cresc.

Cererea de kraftliner din industria cartoanelor ondulate ramane extrem de ridicata, iar convertorilor le este greu sa satisfaca cererea. Furnizorii planifica mai multe cresteri de preturi etapizate pentru luna august.

In segmentul coreboard, de asemenea, preturile au crescut semnificativ in cursul celui de-al doilea trimestru. Mai multe majorari sunt in curs de implementare pentru luna iulie.

Sursa – Revista Euwid

Identificam cele mai bune solutii si oportunitati pentru afacerea ta!

STABILESTE O INTALNIRE