Investitii totale in valoare de jumatate de miliard de euro, cu mai mult de jumatate din acestea dedicate ambalajelor flexibile

In urma deciziei recente a Consiliului de Supraveghere al Papierfabrik August Koehler SE, specialistul pe hartie la nivel global va investi pana in 2020 aproximativ jumatate de miliard de euro. „Suntem capabili sa facem acest lucru datorita pozitiei noastre  puternice si a evolutiei  exceptionale in afaceri pe care am avut-o in trecut„, explica Kai Furler, CEO al companiei germane de familie. Peste 300 de milioane de euro sunt de asemenea directionate catre unitatea de productie Kehl, unde Koehler va crea peste 100 de noi locuri de munca in urmatorii doi ani.

Investitia principala se indreapta catre o tehnologie de varf  la nivel mondial, sub forma unei masini de hartie de specialitate cu cilindrul Yankee. Dispozitivul de acoperire de tip „off-machine” va fi echipat cu multiple tehnologii de aplicare a straturilor de acoperire pentru a raspunde nevoilor sectorul ambalajelor flexibile. Capacitatea totala va fi de peste 100.000 de tone pe an. Aceasta reprezinta un angajament clar fata de hartie si carton, spune CEO-ul Kai Furler, precum si cea mai mare investitie individuala in istoria companiei de 210 de ani.

Koehler Paper Group este un prim exemplu al unui asa-numit „campion ascuns„. Compania este unul dintre liderii pietei mondiale in domeniul hartiei termice, precum si un lider in aplicatii speciale precum carti de joc si coastere pentru paharele de bere.”Portofoliul nostru este profitabil, diversificat si concentrat pe o crestere ulterioara„, spune CEO-ul Kai Furler, explicand ca investitiile sunt menite sa asigure mentinerea acestui trend. El afirma ca au cautat si o crestere extrem de durabila si de volum mare, ceea ce au gasit exact pe piata viitoare a ambalajelor flexibile.

Indiferent daca este vorba de ciocolata, amestec de budinca sau muesli, ambalajele din acest moment tind sa fie facute din plastic. Caracteristicile de bariera sunt necesare pentru a asigura siguranta alimentara sau, de exemplu, pentru a asigura protectia impotriva umezelii. Koehler isi va pune accentul pe solutii flexibile de ambalare pe baza de hartie, oferind alternative producatorilor de marca, convertoarelor si imprimantelor cu gama sa viitoare FlexPack. Acest lucru va contribui, de asemenea, la reducerea semnificativa a utilizarii materialelor nesustenabile care dauneaza mediului.

Pionier in ambalaje flexibile

Ambalajul flexibil sub forma de solutii de ambalare pe baza de hartie este durabil si ecologic, asa cum cer tot mai multi consumatori, de exemplu in cazul ambalarii produselor alimentare la supermarket.

In acest segment, sunt cerintele clientilor care modeleaza piata„, spune dr. Stefan Karrer, Chief Technology Officer, care descrie situatia actuala. „Tendinta se indreapta catre un ambalaj durabil din materii prime regenerabile. Koehler a acceptat aceasta provocare si, prin tehnologia sa, isi va asuma un rol clar de pionierat, care va fi greu de invins pe plan international.

Prin pregatiri extinse, a fost deja infiintata o echipa de experti Koehler. O mare parte din planificarea constructiei masinii si chiar planificarea initiala cu producatori de marca  si convertori a fost deja finalizata.

In saptamanile si lunile care vor urma, vom extinde aceste intalniri cu producatorii de marca, cu societatile comerciale si cu convertori, si impreuna vom dezvolta  noi ambalaje ecologice„, adauga dr. Karrer.

Koehler FlexPack va intra pe piata in mai putin de doi ani. Ceea ce face noul sistem atat de unic este faptul ca va permite Koehler sa produca, cu o flexibilitate exceptionala, o varietate de suprafete functionale bazate pe cerintele clientilor. Noua tehnologie a masinii este potrivita si pentru hartia termica, ceea ce face posibila satisfacerea cererii crescande si in acest segment si functionarea masinilor la capacitate mare din prima zi.

Declaratie Papierfabrik August Koehler SE  preluata din website-ul oficial. 

Identificam cele mai bune solutii si oportunitati pentru afacerea ta!

STABILESTE O INTALNIRE