Compania chiliana Celulosa Arauco y Constitucion S.A. (Arauco) a suspendat productia de celuloza pe termen nelimitat in Nueva Aldea, in regiunea Bio Bio din Chile, pe 2 Februarie 2023. Aceasta masura a fost luata din cauza mai multor incendii forestiere care s-au raspandit incepand cu 1 Februarie intre Maule si Los Rios, a explicat compania. Un incendiu a izbucnit si in depozitul de lemn al fabricii de celuloza detinuta de Arauco in Nueva Aldea, dar se pare ca este sub control si in mare masura stins. Echipamentul de procesare a lemnului si fabrica in sine nu au suferit daune. Alimentarea fabricii cu produse chimice si materie prima nu este afectata.

Cele doua linii de productie a celulozei de la Nueva Aldea au o capacitate combinata de 1,03 milioane tone/an de celuloza din lemn de esenta moale cat si din lemn de esenta tare.

Angajatii fabricii au fost evacuati pentru siguranta dupa ce compania a declarat stare de alerta, in conformitate cu o masura interna. Compania a decis ca „tot personalul neesential” al unitatii de productie sa paraseasca fabrica pana la restabilirea conditiilor normale de lucru, informeaza Arauco. „Ne asteptam ca fabrica Nueva Aldea sa reia productia in urmatoarele zile”, a declarat Arauco pentru EUWID.

„Am dislocat toate resursele disponibile pentru combaterea incendiului si lucram indeaproape cu autoritatile, alte companii forestiere si publicul larg pentru a aborda situatia de urgenta”, a adaugat Arauco. Potrivit presei, 740 ha de paduri sunt deja afectate de incendii. Un incendiu forestier din aceeasi regiune a afectat fabrica de placaj a lui Arauco la sfarsitul anului 2011.

Identificam cele mai bune solutii si oportunitati pentru afacerea ta!

STABILESTE O INTALNIRE