Cariboo Pulp & Paper (CPP) din Canada, o societate mixta 50/50 a West Fraser Timber Co si Mercer International, va reduce productia de celuloza la fabrica din Quesnel, British Columbia, de doua ori in 2023, din cauza disponibilitatii limitate a materiei prime. CPP are o capacitate de productie de 366.000 tone pe an de celuloza NBSK. Prima oprire este planificata pentru mijlocul lunii aprilie si va dura o luna. Productia va fi apoi oprita pentru inca o luna in al treilea trimestru din 2023.

West Fraser si Mercer pun decizia pe seama scaderii disponibilitatii reziduurilor de gater. „Provocarea aprovizionarii cu materie prima in British Columbia este bine documentata. Infestarea, incendiul si deciziile de politica guvernamentala au afectat toate cantitatea de materie prima disponibila in provincie”, au anuntat cele doua companii.

Companiile de celuloza din British Columbia se confrunta de cateva luni cu probleme serioase din cauza lipsei de materie prima si au redus deja productia de celuloza de mai multe ori in 2022.

Situatia dificila persista si in 2023, iar companiile de celuloza reactioneaza prin oprirea productiei pentru perioade mai lungi de timp.

La mijlocul lunii Ianuarie 2023, Mercer a anuntat deja ca in luna Martie 2023 va opri, pentru o perioada de trei saptamani, productia la fabrica Celgar, care are o capacitate de 500.000 tone pe an.

Canfor Pulp a redus productia la fabrica de celuloza Intercontinental NBSK, care are o capacitate de 330.000 tone pe an, timp de patru saptamani, intre mijlocul lunii Decembrie 2022 si jumatatea lunii Ianuarie 2023. La mijlocul lunii Ianuarie 2023, compania a anuntat si inchiderea definitiva a operatiunilor de producere a celulozei la fabrica de celuloza si hartie Prince George. Canfor Pulp a explicat ca „dimensionarea corecta a capacitatilor operationale” a fost necesara din cauza accesului redus la materii prime economice.

Identificam cele mai bune solutii si oportunitati pentru afacerea ta!

STABILESTE O INTALNIRE