Producatorul chilian de celuloza, hartie si carton, Empresas CMPC, a fost fortat sa opreasca productia de celuloza la cele trei fabrici din Chile din cauza incendiilor forestiere din ultimele saptamani. Compania informeaza ca masinile si echipamentele de la locatiile sale din regiunile chiliane Nuble, Bio Bio si Araucania nu au fost afectate direct de incendii, dar productia a fost oprita intermitent pentru a asigura siguranta angajatilor si a localitatilor din jur. Productia a fost reluata numai dupa ce s-au asigurat ca nu mai exista pericol de incendii, a mai spus CMPC.

Liniile de fabricatie a celulozei de la fabrica Santa Fe din Nacimiento (1,5 milioane tone/an de celuloza de eucalipt albita), de la fabrica Pacifico din Angol (525.000 tone/an de celuloza kraft din lemn de esenta moale albita) si de la fabrica Laja (290.000 tone/an de celuloza albita si nealbita, 70.000 tone/an hartie kraft) au o capacitate combinata de aproximativ 2,3 milioane tone/an de celuloza.

Mai multe incendii forestiere au facut ravagii in diferite regiuni ale Chile incepand cu Decembrie 2022. Peste 1.200 de pompieri si 22 de avioane detinute de CMPC sunt implicate in combaterea incendiilor din padurile proprii ale CMPC, precum si din zonele adiacente. Numarul mare de incendii concomitente, raspandirea acestora si avansarea rapida in combinatie cu conditiile meteorologice nefavorabile reprezinta obstacole majore pentru controlul si stingerea incendiilor, adauga compania.

Informatiile de care dispune compania pana in prezent indica faptul ca peste 10.000 ha din plantatiile sale sunt afectate, desi nu este posibil in acest moment sa se precizeze o cifra precisa. De asemenea, inca este prematur sa se estimeze pagubele produse de incendiu, a adaugat compania.

Identificam cele mai bune solutii si oportunitati pentru afacerea ta!

STABILESTE O INTALNIRE