Piata sodei caustice este tensionata, avand in vedere opririle planificate si neplanificate care au avut loc in ultimele luni la fabricile de productie. Prin urmare, preturile au crescut si urmeaza sa creasca in continuare.

Piata sodei caustice (NaOH) din Europa de Vest a dat semne de deficit de productie in ultimele saptamani. Pauzele de intretinere programate si neprogramate au perturbat echilibrul pietei. Producatorii raporteaza ca facilitatile de productie continua sa se opreasca in al treilea trimestru al anului 2021.

Pe fondul cererii puternice si al ofertei reduse, furnizorii au recurs partial la cresteri substantiale ale preturilor in al doilea trimestru din 2021. Negocierile pentru termenele si conditiile pentru livrarile in trimestrul trei din 2021 indica faptul ca preturile sunt gata sa creasca din nou, cu o valoare si mai mare.

Expertii adauga ca logistica a devenit din ce in ce mai relevanta in negocieri. Jucatorii de pe piata raporteaza livrari intarziate. Lipsa soferilor de camioane este in prezent acuta, relateaza mai multi respondenti EUWID.

Sursa – Revista Euwid

Identificam cele mai bune solutii si oportunitati pentru afacerea ta!

STABILESTE O INTALNIRE